Din indkøbskurv er tom.

Salg af Castelli og Sportful er indstillet ved Virtu Cycling Gear. Vi henviser til www.EMPIRECYCLING.dk for fremtiden.

Crash replacement 50% rabat

Fri fragt over 300 kr med GLS

Vi har 90 dages returret

Sportful's historie

Sportful startede som en sportslig drøm, et mål, en ambition.

Olindo & Irma Cremonese fra Asolo i Italien flyttede til foden af Dolomitterne i 1946 for at opbygge en virksomhed - i første omgang klipning, kartning og spinding af garn uld. Forretningen udviklede sig, og producerede kvalitesundertøj i slutningen af 1960'erne under navnet Manifattura Valcismon.
Sportfuls virklige historie begynder i 1972, da deres søn, Giordano Cremonese, blev fascineret af den udfordring, det nye Marcialonga langrends-race, som fandt sted i nærheden af hans hjem.

Selvom han var en ivrig cross country skiløbe, og atlet i almindelighed, følte han, at tøjet er til rådighed på det tidspunkt, var utilstrækkeligt i så langt et løb og i så kold en dal. Han satte sig for, at producere nogle af sine egne designs ved hjælp akrylstof der var state-of-the-art på det tidspunkt, og det sidste touch på tøjet var »Sportful-logoet for at fremhæve deres design & formål.

På en kold januar morgen i Val di Fiemme, var Giordano linet op med hundredvis af andre skiløbere og tog på den hårde tørn med sin lyse orange dragt designet til at holde ham varm og behagelig under et 70 km løb.

Hans unikke tøj modtog mange komplimenter og henvendelser - han indså, at der ville være en efterspørgsel efter kvalitetstøj designet specielt til sporten. I 1973 Sportful var officielt oppe at køre med masser af ordrer, der kommer ind fra overalt i Dolomitterne. Fra kunder der vil have hans unikke langrendstøj.
I 1985 med et solidt ry for skitøj tog Dr. Cremonese det næste skridt og begyndte at udvikle tøj til en anden stor lidenskab, cykling. Han brugte den er viden han allerede havde om at designe teknisk tøj til at modstå skiftende vjer- og klimaforhold. Sportful blev godt modtaget i cykling, og med hold som Ceramiche Ariostea, MAGLIFICIO Bianchi som brugere af Sportful var Sportful et af cykelsportens store brands. Siden kom gigantholdet Mapei, og derefter fik Sportful den ære at levere tøj til det italienske landshold, der vandt 6 verdensmesterskaber og 1 olympisk titel i Sportfuls cykeltøj.

Familie har altid været kernen i Sportful mærke. Fra sin begyndelse som Manifattura Valcismon med Olindo & Irma solgte deres uld til fabrikkerne i Veneto, der overdrog deres forretning til deres søn Giordano og nu er det hans børn, Alberto, Alessio, Dario & Gioia , der har overtaget, og alle har en vigtig rolle i virksomheden. Nogle af medarbejderne har været hos sportful i over 40 år, og virksomheden er stadig i samme dal som det startede, tilbage i 1946.

Familien Cremonese har en passion for bjergene omkring os. Uanset om de står på ski, cykler, vandrer eller klatrer føler de sig meget heldige at have den spektakulære legeplads i Dolomitterne på deres dørtrin, og benytter enhver lejlighed til at tænke oplevelserne i bjernene ind i produkterne, uanset om det er navnet på en jakke eller en funktion der blev udtænkt på en cykeltur, et skiløb eller en klatring..

Innovation & design har altid været nøglen til Sportfuls produkter, noget der klart ses af den succes Sportfuls atleter har opnået i løbet af de sidste 40 år.

Sportful har været teknisk leverandør af tøj til nogle af de største navne i sporten - i fortiden fra Mapei og Team Italia til det nuværende partnerskab med Tinkoff Saxo. I langrend på ski sponsorerer Sportful den italienske, franske, tjekkiske, finske, Ukraine og Kazakhstans landshold og i ski-bjergbestigning den spanske & italienske hold.