Din indkøbskurv er tom.

Salg af Castelli og Sportful er indstillet ved Virtu Cycling Gear. Vi henviser til www.EMPIRECYCLING.dk for fremtiden.

Crash replacement 50% rabat

Fri fragt over 300 kr med GLS

Vi har 90 dages returret

Castelli's historie

1976

Castelli kan spore sine rødder tilbage til den fine skrædder, Vittore Gianni, i hjertet af Milano, der blev grundlagt i 1876. Gennem årene Vittore Gianni fremsitillet tøj til AC Milan, Juventus og Milanos Ballet.

1910

Det første cykeltøj blev lavet i 1910'erne til verdensmesteren og den fem-dobbelte Giro-vinder Alfredo Binda.

1935

Forretningen ændrer kurs i 1935, da en ung Armando Castelli sluttede sig til Vittore Giannis personale, og i 1939 købte virksomheden.

1945

Castelli fastholdt Vittore Giannis højt profilerede kunder, som i slutningen af 1940'erne omfattede de største ikoner, Gino Bartali og Fausto Coppi.

1948

Armandos søn Maurizio blev født. Han voksede op og fulgte Fausto Coppi, som altid bar Vittore Gianni tøj, herunder de første aerodynamiske silkejerseys, som belv udviklet til Faustos tidskørsler.

1953

Og det stoppede ikke der. Louison Bobet, Raphael Gimignani, Rik Van Looy og Jacques Anquetil bar Vittore Gianni tøj. 12 pro-hold blev klædt af Vittore Gianni i disse år.

1974

Maurizio Castelli lancerer det nu ikoniske skorpion-logo.

1977

Castelli er igen først, og indfører de første aerodynamiske Lycra® shorts, der anvendes i cykelløb, og sælges til offentligheden.

1979

Castelli bliver hædret med den prestigefyldte Corriere dello Sport Discobolo Award. "Castelli har på en virkelig futuristisk måde revolutioneret tøj til cyklister", lød det i begrundelse for prisen.

1981

I 1981-udgaven af Giro di Italia forsyner Maurizio en håndfuld ryttere med de første farvede Lycra® shorts - på et tidspunkt hvor der kun sorte shorts var tilladt.

1983

Castelli lancerer som den første den banebrydende sublimering farvestof-proces med til indfarving af trøjer, således at mønstre og logoer nu kunne indfarves direkte på trøjerne.

Bernard Hinault bar den første vindtætte Castelli-trøje med sublimationstryk til at vinde Fleche Wallonne klassikeren.

1984

Francesco Moser er den første rytter der kører i Thermal cykeltrøje, udviklet af Castelli, i årets Paris-Roubaix.

1989

I slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne bliver Castelli leverndør af førertrøjer til Giro d'Italia og Tour de France samt et dusin af pro teams.

1995

Maurizio Castelli dør under en træningstur på den legendariske Cipressa-stigning, som er en nøglestigning i Milano-San Remo.

1996

Maurizios vision om at skabe den mest innovative tøj fortsatte at være den drivende kraft i virksomheden. I 1996 blev markedets første fuldt aerodynamisk skinsuit introduceret til OL i Atlanta.

Castelli udstyret det italienske cykelhold, og Paola Pezzo da hun vandt den olympiske guldmedalje i mountainbike. Samme år Castelli introducerede markedets første womens cycling collecton.

1998

Castelli udstyret, Team ONCE .- med bl. A. Abraham Olano - som fik markedets første trøje med fugtspredende stof behandling (Prosecco) at køre i.

Samme år Castelli lancerer Castelli den første moderne anatomiske seatpad, Y-cut seatpad.

2007

Castelli revolutionerer endnu engang cykeltøjet da de forsyner Team Saunier Duval med den første aero-jersey, de første aero bibshorts, og den letteste trøje nogensinde er produceret og anvendt i Pro-cykling.

Giro Leg Gripper opfindes af Castelli, mens alle andre cykelshorts har et stramt, tynd, ubehagelige gripper elastic, og ændrer fuldstændig cykelshorts på bare 4 år.

2008

Castelli opfinder Radiation, som bliver en ny måde at klæde til kolde vinterdage. Den varme kroppen afgiver reflekteres tilbage i stedet for at forsvinde.

2009

Body Paint bib short bliver den første short der er produceret af et enkelt stykke stof men med flere komponenter integreret i en sømløs konstruktion.

2010

Castelli er først til at bringe nano-teknologi til cykelsporten. Nano Flex proprietære vandafvisende stoffer, som afviser vand, men er uden membraner, der hæmmer åndbarheden.

Cervelo-TestTeam er først balndt cykelryttere til at have aerodynamisk tøj til kolde og våde forhold, Gabba WS trøjen sparer rytteren for 40 watt i cykelløbets finale.

2011

Castelli lancerer SanRemo Skin Suit. Johan Van Summeren vinder Paris-Roubaix med den første skinsuit lavet til road racing.

2012

Ryder Hesjedal vinder Giro d'Italia med kun 16 sekunder iført den mest avencerede konstruerede speed suit nogensinde. Castelli BodyPaint Speed Suit 3.0.


CASTELLI PRODUKT FILOSOFI

"Jeg ville aldrig have været i stand til at revolutionere cykeltøjet, hvis jeg ikke havde kørt. Det er den eneste måde at få en sand forståelse af hvad der er involveret."

- Maurizio Castelli